Dátum | 29.12.2009 |
Vložil | Lenka Liptáková |
Titulok | Anglonubijská koza |
Dobrý deň, ďakujem vám z úprimného srdca za vašu radu, lebo dosť ma to trápilo a vedela som, že kozy zasušiť treba, len nikde nebol postup, ako na to. Tak naozaj veľká vďaka.
Ešte by som niečo poprosila, keďže ma kozy chytili za srdce a denne o nich hľadám info, prišla som si aj na moju srdcovku a tou je anglonubijská koza, veľmi sa mi páči ale veľa článkov je v cudzích jazykoch a nie všetkému sa dá rozumieť. Aký máte názor na chov anglonubijskej kozy tu pod Tatrami, som z okresu Kežmarok. Rozmýšľam zakúpiť si kvalitný chovný pár /ináč cena za akú sa predávajú je hrozne vysoká/ a začať sa tomu venovať. Aký máte na to názor.
Ďakujem :)
—————
Dátum | 02.01.2010 |
Vložil | jopal |
Titulok | Re:Anglonubijská koza |
Bohuzial, tu Vas sklamem, s tymto plemenom nemam skusenosti. Ale nasiel som nieco tu: https://www.zoszchsaliby.sk/atlaskozy.html aj tu: https://www.farmarar.estranky.sk/fotoalbum/anglonubijska-koza...
—————
Dátum | 02.03.2010 |
Vložil | Daniel |
Titulok | Re:Anglonubijská koza |
Aj ja sa práve zaujímam o anglonubyjskú kozu ja som v kontakte s chovatelom z Myjavy a ja som zo Smolníka. Idem teraz začiatkom apríla po 2 mes. kozičky ak máte záujem ozvite sa. Čo sa týka ceny je asi dvojnásobná, ale aj dvojnásobná úžitkovosť. Ja si idem teraz po jednu nakoľko už mám jednu bielu doma ak by ste mali záujem ozvite sa na cech@trixnet.sk kde to môžme rozobrať podrobnejšie.
—————
Dátum | 16.08.2011 |
Vložil | Vlasta Honeggerova Travnica |
Titulok | Re:Re:Anglonubijská koza |
Precitala sm si Vas starsi prispevok o anglonubijskej kozicke mozete mi napisat ako ste bol spokojny s kozami z Myjavy? A kolko Vam doja je to tak dobre ako slubuju dakujem za uprimnost vopred mam o take zaujem
—————
Dátum | 03.08.2013 |
Vložil | jopal |
Titulok | Re:Re:Re:Anglonubijská koza |
Ten prispevok som ja nepisal, nikdy som take kozy nechoval.
—————
Dátum | 25.12.2009 |
Vložil | Lenka Liptáková |
Titulok | Zasušenie kôz |
Dobrý deň, prosím Vás, hľadám na internete všetko, čo sa týka chovu kôz, ale nemôžem nájsť odpoveď na to, ako sa správne zasušujú, presný postup ako sa to robí, lebo moje by sa mali niekedy vo februári kotiť a ešte stále ich nemám zasušené, lebo dávajú dosť veľa mlieka. Mohli by ste mi poradiť.
lenkaliptak@zoznam.sk Dakujem.
—————
Dátum | 29.12.2009 |
Vložil | jopal |
Titulok | Re:Zasušenie kôz |
No o kozach je vseobecne toho velmi malo na webe. Aj sposobov je viacej, skusim co viem ja:
Uplne vynechat vsetky stavnate krmiva a aj jadrove krmivo. Ciste len seno a voda, popripade slama so senom...
Oddajat kozu len ciastocne, t.j. nevydajat uplne, najskor raz za den, neskor kazdy druhy den az prestanete uplne. Popripade prestante dojit a sledujte vemeno, ci sa nezapaluje, alebo netvrdne. Ak bude v nom vela mlieka, trochu oddojte.
Dalsia moznost je aplikovat do vemena specialne injekcie, ktore vemeno okamzite zasusia a aj osetria.
Najdolezitejsie je ale uprava krmiva.
RNDr. Jozef Paluška
jopal$centrum.sk(POZORzmenitznak$za@)
Chyzerovecká 2080903 111197